неділя, 17 травня 2020 р.

На допомогу батькам у час карантину


Напевно, не секрет, що освіта і допитливість часом не збігаються. У часи, коли освітні заклади не працюють за причини карантину, а у батьків не завжди вистачає часу, можливості і знань, щоб допомогти, розповісти, пояснити, направити в потрібне русло - потрібні підказки професіоналів. І в цьому відношенні нам пощастило незрівнянно більше, ніж поколінням, які навчалися, навчали і виховували дітей до нас - в інтернеті є безліч різноманітних освітніх платформ, цікавих відео, уроків за шкільною програмою і навіть освітніх мультфільмів . У цьому морі можна потонути, тому ми зробили для вас добірку найкращого пізнавального контенту для різного віку і з різних предметів.

1. Смішарики: Пін-код

https://www.youtube.com/channel/UC5A-Wp9ujcr5g9sYagAa..

Напевно, немає дітей, які б не любили мультики. Та й дорослі до них небайдужі. Тому спін-офф серіалу «Смішарики» - «Смішарики: Пін-код» - чудовий вибір для того, щоб дитина і батьки разом вирушили в подорож, кожну хвилину дізнаючись щось нове.

1-й сезон називається «Нобелівський» - назва підказує, що мова піде про закони фізики, але не тільки - без уваги не залишиться і правопис! 2-й сезон - «Стрибок у майбутнє», 3-й - «Гуманітарні технології». Зручний і формат - кожна серія триває 13 хвилин. Якраз рекомендований час для перегляду мультфільмів!

2. Галілео.Ру

https://www.youtube.com/user/GalileoRU

Ще один канал на YouTube. Тварини і винаходи, історія і їжа, спорт і експерименти. Забавні і пізнавальні відео про все на світі, анімована форма і зручний формат: по 7-10 хвилин.

3. ТеремокТВ

https://www.youtube.com/user/TeremokSchool

Напевно, канал YouTube «ТеремокТВ» знають всі мами, але не всі знають окремий проект цього каналу - Теремок School. А на цьому каналі більше 400 відео: тут професор Почемушкін розповідає, як люди навчилися записувати музику, зібрані хороші вибірки «Фіксікі», Аркадій Паровозів поспішає на допомогу. Чи не відірватися!

4. Це мій будинок!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLcyZkSdGNzSfbV..

29 серій по 7 хвилин, в яких діти з різних країн - від Швеції до Таїланду - знайомлять глядачів зі своїм будинком, побутом, традиціями і укладом. Дівчинка зі Швеції неодмінно розповість про знамениті тефтелі, а хлопчик в Таїланді - про те, як діти грають в автогонки і самі тюнингуют машинки. Всі 29 серій можна знайти в YouTube на каналі babycot.


До речі, на цьому каналі є і інші цікаві відео: про літаки для дітей - російською та англійською мовою (дуже здорово, що можна послухати і оригінальний текст, і переклад!), Безліч дитячих віршів і казок і оцифрованих діафільмів.

5. Забавна наука (Backyard Science)

https://www.youtube.com/user/zabavnayanauka

Перекладені з англійської 12-15-хвилинні серії з цікавими практичними дослідами: в основному це фізичні і хімічні експерименти з підручними матеріалами. Все вписано в контекст повсякденного життя, з ідеями незвичайних виробів і навіть - відмінних подарунків. Можна дивитися всією сім'єю.

6. Узнавайка

https://www.youtube.com/user/KanalDisneyUznavaika

Канал на YouTube, що зібрав відмінні мультфільми для молодшого шкільного віку. «Маленькі Ейнштейни» - серіал Disney, відмінно дубльований російською мовою, серії по 20 хвилин про музику, науці і мистецтві, доктор плюшевих - доступно про медицину, умілець Менні - про домашніх премудростях і багато інших.

7. Хочу знати все! Пізнавальні мультики про машини

https://www.youtube.com/channel/UC5YlTWCe5npJ_fZ6mCO6..

Просто і доступно показано, що таке свічки запалювання, акумулятор і навіть про те, як вести себе в разі неполадок з машиною. Цікаво - основи правил дорожнього руху. Всі серії невеликі, їх теж можна знайти на YouTube.

8. Як навчитися малювати


https://www.youtube.com/user/partnersuper

Малювання олівцем і аквареллю, тематичні малюнки та малювання для дітей - на цьому каналі можна знайти уроки, підказки та цікаві розповіді про те, як все-таки навчитися малювати.




Немає коментарів:

Дописати коментар