понеділок, 5 серпня 2019 р.

5 вправ для роботи з дитячим гнівом

З дитячими примхами і невдоволенням можна впоратися за допомогою простих, але ефективних технік. Блогер Олена Ульєва розповіла про п'ять способів, як допомогти дитині справлятися з гнівом, бути сміливим і добрим.

Дитина не може заспокоїтися. Вередує, кричить, виходить з себе. Чи є спосіб усунути дитячу істерику? Як привести дитину до нормального стану?



Перш за все - не нервувати самому. Говорити спокійним, розміреним голосом. Навіть тихим. «Малюк, ти кричиш, я не можу зрозуміти, що ти говориш. Скажи спокійно, щоб я тебе зрозуміла ». Дитина буде змушена змінити тон, сформулювати проблему, яку потім буде легше вирішити.

Якщо проблема в тому, що дитина втомилася, хоче їсти, спати, пити, їй жарко або вона втратила іграшку, вирішите її за можливістю. Якщо проблема в психологічному стані, навчіть її розуміти, що з нею відбувається, контролювати свій стан та управляти собою.

У цьому вам допоможуть спеціальні вправи - навчіть їм дитину.

1. Погана погода
«Поганий настрій - це погана погода всередині тебе. Коли боїшся і нервуєш - налітають чорні похмурі хмари. Коли сумуєш і плачеш - починається дощ. Коли злишся і лаєшся - гримить грім. Навіщо тобі погана погода всередині? Прожени чорні хмари з дощем, подуй сильно-сильно, і вони полетять. Тепер посміхнися. Посмішка - це сонечко. Тепер усередині ясно і сонячно! Все добре!"

2. Прожени образу
«Якщо всередині оселилася образа, треба прогнати її. Як? Глибоко вдихни і сильно видихни. Разом з повітрям вийде вся образа. Звільнишся від неї, і на серці стане легко і вільно. Можеш повторити цю вправу кілька разів, поки вся образа не вийде назовні ».

3. Дуб
«Хочеш стати сміливим? Нічого простіше. Встань, постав ширше ноги, закрий очі і скажи сам собі: "Я міцний і могутній дуб. Я нічого не боюся. Ні сильного вітру, ні бур, ні урагану. Я сильний і сміливий. Ніхто не зможе зрушити мене з місця. Ось який я могутній! "Уяви себе міцним дубом, повтори ці слова і запам'ятай відчуття - це твоя сміливість».

4. Чарівна вода
«Щоб перемогти гнів, треба перш за все заспокоїтися, а потім вирішити проблему. У цьому тобі допоможе звичайна вода: спочатку вмийся прохолодною водою, потім попий, роби маленькі ковтки, пий повільно. Відчуєш, що з кожним ковтком стаєш спокійніше, сильніше, сміливіше. Тепер все в твоїх руках. Вирішиш будь-яку проблему! »

5. Богатир
«Що у тебе є для того, щоб показати свою силу і сміливість? Міцні руки і ноги, сильна воля і хоробре серце. Закрий очі. Напруж сильні ноги. Стисни в кулаки сильні руки. Подумай, який ти сміливий. Послухай, як б'ється твоє хоробре серце. Ти - сильний богатир. Ніхто не зможе тебе образити. Ти сміливий, відважний і безстрашний. Запам'ятай цей стан. Відкрий очі. Якщо якийсь страх спробує тебе здолати, використовуй цю вправу».

Джерело: сайт МЕЛ

Немає коментарів:

Дописати коментар